Medtem, ko Inštitut 8. marec prosi za donacije, Nika Kovač veselo potuje okoli?

Foto: Twitter (Bojan Požar)

“Z donacijo nam pomagaj pri referendumski kampanji za RTV. Veseli bomo vsakega prispevka,” se je glasil zapis Inštituta 8. marec. Gre za prošnjo s katero nevladana organizacija prosi ljudi, da jim pomagajo pri promociji vladnega zakona oziroma gradiva. Pri tem je zanimivo ne samo to, da gre za zgoraj omenjeno podporo ampak da na drugi strani kot kaže njihova direktorica oziroma vodja Nika Kovač veselo potuje naokoli.

V omenjenem inštitutu so namreč za svojo kampanjo v podporo vladnim zakonom ljudi pozvali, da jim donirajo za potrebe kampanje. Ob tem so še objavili svoj transakcijski račun. Pri tem je še zanimivo, da je tudi nacionalna televizija referendume spremljala v štabu omenjenega inštituta, kljub temu, da naj bi šlo za nevladno organizacijo.

Kar pa pri vsem tem še bolj bode v oči je, da njihova predsednica Nika Kovač veliko potuje okoli, ker naj bi bilo delo inštituta tako zanimivo v tujini. “Naivni ljudje pa denar nakazujejo. Češ, rabimo samo še nekaj tisoč evrov,” je takšno početje komentiral Bojan Požar.

Vir: Twitter