Medtem, ko so ljudje navdušeni nad včerajšnjim vodenjem soočenja na RTV Slovenija, sindikati norijo, ker se z levico ni delalo v rokavicah

Foto: Zajem zaslona (RTV Slovenija)

Včerajšnje dogajanje  – odhod levice iz studia, v predvolilnem soočenju na RTV Slovenija, naj bi bilo po mnenju Tina Mamića in dr. Matevža Tomšiča v naprej dogovorjeno in umetno ustvarjeno dogajanje z njihove strani. Po mnenju Mamića naj bi dogajanje pokazalo kaj v resnici ponuja opozicija oziroma slovenska levica.

Dr. Matevž Tomašič je ob tem mnenja: “Opozicija KUL očitno ni pričakovala, da se z njimi tokrat ne bo delalo v rokavicah, kot se je to doslej v prejšnjih oddajah, če se prav spomnim je celo Bratuškova na začetku dejala, da je mislila, da bo oddajo vodil nekdo drug”.

Naj bi pa se po nekaterih informacijah sindikat in aktiv novinarjev domnevno opravičeval gledalcem za včerajšnjo oddajo. Pirkovič je ob tem prepričan, da sindikati in aktiv verjetno niso gledali enake oddaje kot ljudje, saj so slednji navdušeni, da so videli kaj jim ponuja levica. Sindikati pa zaradi neodvisnega in pogumnega novinarstva, ki ga je uprizoril Pirkovič norijo.

Čestitke je novinarju za njegovo delo izrazil tudi poslanec Franc Breznik, ki je prepričan, da je Pirkovič včeraj postavljal prava vprašanja vsem in vsakomur.

Vir: Nova24TV in Twitter