Medtem, ko vas lahko za parafraziranje Tanje Fajon doleti kazenska ovadba, je na drugi strani vzklikanje “Ubi Janšo” na ulici, legitimno dejanje?

Tanja Fajon in stranka SD. (Foto. Zajem zaslona Twitter/SD)

Da v slovenskem sodnem sistemu veljajo dvojna pravila je verjetno dan danes znano že mnogim državljanom. Kot kaže je razkorak še toliko večji, ko pride do politikov, ko je na eni strani enim dovoljeno vse, na drugi pa se nekaterih sploh ne sme omenjati in to s prispodobo. Zadnji dogodki kažejo, da je več kot očitno v tej skupini tudi zunanja ministrica Tanja Fajon, ki mora ostati nedotakljiva po mnenju sodnega sistema.

Če smo lahko b nastopu tretje Janševe vlade na ulicah glavnega mesta poslušali vzklike “Ubi Janšo”, med njegovo vlado polno sovražnih zapisov do takratnih ministrov, je danes samo parafraziranje Tanje Fajon strogo prepovedano. Zadnji dogodki kažejo tudi na to, da so državljani oziroma politiki v našem sodnem sistemu tretirani po politični usmeritvi.

Spomnimo, da je tožilstvo zavrglo ovadbo Aleša Hojsa takratnega notranjega ministra proti Alojzu Brezniku, ko je ta zapisal “pes, ki ga je potrebno likvidirati”. Prav tako se je tožilstvo izredno dolgo obiralo pri odločitvi o pregonu vzklikov “Ubi Janšo” pred kamerami in to na ljubljanskih ulicah.

Na drugi strani smo priča neverjetno hitremu odzivu, ko gre za leve politike ali v tem primeru Tanjo Fajon. Urban Purgar je namreč parafraziran zapis Alojza Breznika objavil za Tanjo Fajon in si prislužil kazensko ovadbo. “Na moje (ne)presenečenje pa sem včeraj dobil pošto sodišča, kjer državni tožilec Jože Čeru ocenjuje, da je zaradi mojega parafraziranja, podan utemeljen sum, da sem storil kaznivo dejanje 135.člen KZ-1 (slika spodaj),” je ob tako hitri reakciji tožilstva zapisal Purgar.

Vir: Twitter