Miran Videtič: “Kako mi zapravljamo ugled dedkov in očetov! Nismo deležni vabila na obletnico dneva D, Nataša Pirc Musar pa pripravljena na “hej brigade.””

Foto: Zajem zaslona / Top News

Kvaliteta ter kakovost zunanje politike se kaže skozi ugled države v tujini, slednji pa preko različnih udeležb na pomembnih dogodkih. Ti dogodki pa velikokrat niso samoumevni, ampak si je potrebno pridobiti vabila uglednih držav ali državnikov. In zadnji dogodki kažejo, da je Tanja Fajon s svojo ekipo ter pomočjo Roberta Goloba ter Nataše Pirc Musar zapravila vse kar se je skozi leta in desetletja ustvarjalo. In to nenazadnje postavlja na laž tudi Matevža Frangeša, ki je Fajonovo razglasil za najboljšo zunanjo ministrico.

https://x.com/BojanPozar/status/1799477856344457580

Trenutna oblast je Sovenijo potopila tako globoko, da nas kot kaže svetovne velesile niti ne prepoznavajo kot zgodovino na strani zmagovalcev. Tako veliko raje naša politika skandira in paradira ob Zoranu Jankoviću, ki poveličuje Rusijo in partizanstvo, kot pa se poenoti s zavezniki v drugi svetovni vojni. Po več letih in desetletjih je namreč slovenska politika ostala prezrta s strani zaveznikov ob dnevu D, ki je pomenil prelomnico v drugi svetovni vojni.

Da je Slovenija zapravila ves ugled je prepričan tudi politični analitik Miran Videtič: “Tudi zavezniki, ZDA Velika Britanija, Francija prepoznali profi-partizanstvo! Na obletnico D-day niso povabili nikogar iz Slovenije. Ampak jutri je nov dan, Kombinatke in predsednica republike Nataša Pirc Musar v nizkem štartu za “hej brigade”. Faak, kako smo zapravljamo težko pridobljen ugled dedkov in očetov!” To so besede, ki še kako nazorno opišejo našo trenutno politiko in njen (ne)ugled.

Vir: X