Miran Videtič s svojimi stališči napoti novi vladi zato so mu prepovedali javno govoriti

Foto: Twitter (Bojan Požar)

Ljudje iz dneva v dan vse bolj na svoji koži spoznavajo kaj pomeni svoboda in eden takšnih je tudi Miran Videtič. Včeraj je namreč odjeknila vest, da Miran Videtič, ki opravlja delo svetovalca na Elesu, ne sme več komentirati družbeno političnega dogajanja. Vse kaže, da se bodo kmalu uresničile besede iz znanega slovenskega filma, da te lahko v svobodi zaradi napačnih besed zaprejo.

Novinar Bojan Požar je namreč včeraj objavil, da se Miranu Videtiču kot svetovalcu na Elesu s strani vodstva v pisni obliki prepove komentiranje v oddaji Ura Moči. V družbi bi se naj sklicevali na etični kodeks, ki zaposlenim prepoveduje komentiranje družbenih dogajanj.

Tako se je po besedah Požarja prepovedalo komentiranje družbeno političnega življenja človeku, ki velja za enega najboljših poznavalcev slovenske politike. Zelo nenavadno je tudi, da je sedaj prišla ta zadeva, saj je bil Videtič že dolgo časa komentator Faktorja in Ure moči in je opravljal enako delo.

Politični analitik Miro Haček je mnenja, da to kaže kako izgleda slovenska Svoboda. Po mnenju Mirka Mayerja naj bi zadevo uredil Andrej Ribič kot novi član Nadzornega sveta Eles.