Narobe svet!? Za KPK problematičnih 2.000 evrov nakazila DARS-a avtocestni policiji, zaposlitev žene Mateja T. Vatovca v kabinetu Luke Mesca po protokolu

Foto: Twitter (Bojan Požar)

Z novo vlado Roberta Goloba smo v Sloveniji priča vse večjim in večjim bizarnostim, katerim se kot kaže pridružujejo tudi državne institucije. To se kaže skozi različna poročila in analize s katerimi želijo prikazati, kako je bilo pod vlado Janeza Janše vse narobe, sedaj pa v svobodi vse poteka kot bi moralo v zdravi demokraciji. Žal je ravno obratno?

Zadnji v vrsti takšnih dogodkov je poročilo KPK o delovanju avtocestne policije, ki jo je ustanovila vlada Janeza Janše oziroma takratni notranji minister Aleš Hojs. Na KPK namreč problematizirajo nakazilo DARS-a avtocestni policiji v višini 2.000 evrov, pri tem pa pozabljajo, da gre za nakazila znotraj državne institucije.

Kar je še bolj zanimivo je, da ista KPK ne odreagira pri denimo zaposlitvi žene poslanca Mateja T. Vatovca v kabinetu ministra Luke Mesca. Kot kaže se jim takšne poteze ne zdi nič kaj sporne kljub temu, da gre za dobro plačane službe, ki jih zasedajo družinski člani strankarskih kolegov.

“Državni Dars ne sme nakazat par tisoč evrov avtocestni policiji, ker to, če gre denar iz državne institucije v državno institucijo, je oškodovanje javnih sredstev. Lahko pa Mesec zaposli soprogo Tašner Vatovca. Ker to so pa naši,” je takšno dvoličnost institucij komentiral odgovorni urednik Siol.net Peter Jančič.

Vir: Twitter