Neverjetno! Ko je šlo za vlado Janeza Janše, so bili v Inštitutu 8. marec strokovnjaki za vode, ko gre za Jankovića, so postali nestrokovnjaki za isto področje?

Inštitut 8. marec. (Foto: Twitter /Inštitut 8. marec)

Sprenevedanje nekaterih v Sloveniji kot vse kaže presega vse meje zdravega razuma oziroma je nepojmljivo. To se nenazadnje kaže na primeru Inštituta 8. marec, saj so več kot očitno pri njih še kako zaznana dvojna merila. Sodeč po zadnjem njihovem zapisu, se njihova strokovnost namreč spreminja glede na oblast, ki jo imamo v Sloveniji.

Če so v času vlade Janeza Jaše še bili strokovnjaki za vode, so danes z Golobom in Jankovićem to znanje oziroma strokovnost izgubili. Inštitut 8. marec je namreč objavil, da se v primeru gradnje kanalizacije Zorana Jankovića čez vodovarstveno območje ne odzivajo, ker niso strokovnjaki za to področje.

Ali v tem primeru ne gre za vodo? V referendumu o vodah, so namreč v času vlade Janeza Janše dokaz intenzivno sodelovali. So bili takrat za to področje strokovnjaki?

Novinar Bojan Požar razlog takšnih stališč vidi popolnoma nekje drugje in ne v nepoznavanju področja. “Ena velika sramota je tale sprenevedavi odziv za @nikakolac. A mora odplačati, kar je dobila. Med drugim službo na Jankovićevem zavodu Pionirski dom,” je mnenja Bojan Požar.

Vir: Twitter