Zastrupljevalci mladih umov, ki ne psihološko ne kognitivno niso sposobni, da bi se obranili pred tovrstnim pranjem možganov, v Sloveniji že nekaj časa prodirajo v izobraževalne ustanove.

Neverjetno, a resnično!  V slovenski tvitosferi je zaokrožila fotografija srednješolskega testa, natančneje iz 3. letnika šišenske gimnazije, iz katerega je razvidno, da se dijaki morajo učiti o tretjem spolu kot o dejstvu.

Foto: Twitter

Težko bi tako razmišljanje imenovali drugače kot prikrito, subverzivno pranje mladih možganov, pri čemer se uporablja retorične trike kot so avtoriteta znanosti, predstavljanje špekulativnih humanističnih hipotez kot znanosti, relativizacija pomena biologije, hiperbolizacija pomena družbenih označevalcev. Vse to je precej skrito pred očmi javnosti. Če testa ne bi fotografiral pogumni dijak iz stabilne konzervativne družine, če ne bi bilo vedno več, kot rečeno, konzervativnih ljudi, ki so se pripravljeni javno eksponirati, bi bile generacije in generacije najstnikov podvržene indoktrinaciji, ne da bi za to kdo vedel.

Torej v Sloveniji ne obstajata samo moški in ženska, ampak še nekaj vmes?

Avtor MG, e-maribor