Nezaslišno! Ker Golob izpolnjuje svoje sanje, namesto sanje državljanov, poslanka Anja Bah Žibert že eno leto čaka odgovor na poslansko vprašanje vladi!

Foto: (YouTube)

Ker predsednik vlade, kot se je izrazil sam živi otroške sanje in potuje malo v Dallas, malo križari in na koncu si ogleda še tekmo Evropskega prvenstva v nogometu, državljani nimajo pravice izvedeti odgovorov, ki jih vladi zastavljajo poslanke in poslanci. Tako smo danes priča, da poslanka SDS-a Anja Bah Žibert že eno leto čaka na odgovor vlade na zastavljeno poslansko vprašanje. Ker imajo sedaj tega norčevanja v SDS-u dovolj, je vodja poslanske skupine Jelka Godec napovedala, da bo na vsaki redni seji ponovila postopkovni predlog.

https://x.com/PS_SDS/status/1802672126836592884

S svojim ravnanjem namreč želi doseči, da vlada končno prične delati, hkrati pa da predsednik vlade prične izpolnjevati svoje obveznosti. Godčeva je ob tem še opozorila, davlda s svojim dejanjem prezira vse poslance v državnem zboru.

https://x.com/PS_SDS/status/1802660671462535266

V nadaljevanju je vodja poslanske skupine SDS opozorila, da vlada poleg tega ne spoštuje niti odločb Ustavnega sodišča, ki so nenazadnje vezane na plače javnih uslužbencev. Hkrati pa smo priča stavkovnemu valu, ker Golob s svojo ekipo ne prisluhne delavcem. “Če ne živiš v realnem svetu in letiš v Dallas in križariš in tako naprej, je težko priti v državo, kjer ljudje še vedno imajo sanje o tem, da se izpolnijo vaše obljube./…/ Torej predsednik vlade, izpolnjujte sanje državljanov, izpolnjujte svoje obljube, potem boste lahko izpolnjevali tudi svoje sanje!” S temi besedami Godčeva pojasnjuje ravnanje predsednika vlade.

Vir: X