Novi Sloveniji se ni zdelo pomembno prispevati podpise interpelaciji Ajanović Hovnikove, pomembno pa se jim zdi, da se sestajajo s predstavniki Inštituta 8. marec

Foto: Twitter (NSi)

Besede poslanke Gibanja Svoboda Lucije Tacer okoli neformalnega koalicijskega partnerja NSi, vse bolj kažejo pravo sliko in se kažejo še kako za resnične. Če vemo, da so nevladniki z Inštitutom 8. marec pomagali Golobovi vladi na oblast, hkrati pa jim danes ta vlada za nagrado daje pomembne položaje, potem se ve kdo v državi dejansko “nosi hlače”. In ko smo priča, da se tudi stranka, ki se deklarira kot opozicija sestaja s temi predstavniki, vemo, da je ta meja med koalicijo in opozicijo izbrisana.

Če je še pred dnevi Jernej Vrtovec zapisal, da je v Sloveniji stanje alarmatno in je potrebna streznite, je stranka NSi klecnila že na prvi stopnički. Nekaj dni po tem zapisu je namreč opozicijska SDS zaradi različnih sumov nepravilnosti zoper ministrico Sanjo Ajanović Hovnik, napovedala interpelacijo. V NSi namesto, da bi delovali kot konstruktivna opozicija, so navajali, da njihovi podpisi za interpelacijo niso potrebni.

Takšno izjavo je podal nekdanji minister v vladi Janeza Janše Janez Cigler Kralj. Da je ironija še večja, so se v NSi ob tem sestali s predstavniki Inštituta 8. marec in razpravljali o spremembi Zakona o varstvu okolja. Kaj za ta inštitut pomeni okolje, so pokazali s svojim sodelovanjem v referendumu o Zakono o vodah, katerega nesprejetje pa se je letos avgusta pokazalo v uničujočih razmerah. za piko na i pa se je ravno takrat razkrilo, da naj bi v uničevanju zastavic na Kongresnem trgu, ki so jih potavili pobudniki Pohoda za življenje, v spomin na nerojene otroke, sodelovala oseba povezana z Inštitutom 8. marec.

Vir: X