Občina Šentjur: Kako hitro peljete skozi Zgornji trg?

Foto: Občina Šentjur
Na hitrost vožnje voznike v Zgornjem trgu v Šentjurju po novem opozarja prikazovalnik hitrosti, s čimer želi občina Šentjur dodatno vplivati na večjo pazljivost in varnost v prometu na tem območju.

Občina Šentjur se je tako prijavila na poziv Skupaj za večjo varnost, namestitev prikazovalnikov hitrosti ˝Vi vozite˝, ki ga je objavila Javna agencija RS za varnost prometa, in bila uspešna, ter napravo pridobila v 6 mesečni brezplačni najem.

Prikazovalnik je nameščen v Zgornjem trgu, natančneje pri stavbi Ulica skladateljev Ipavcev 17 (Razvojna agencija Kozjansko, muzejske zbirke, TIC, galerija …), v kateri se po novem odvijajo tudi aktivnosti glasbene šole in različne kulturne prireditve. Prikazovalnik hitrosti je postavljen na območju omejitve hitrosti 30 km/h in meri voznike v smeri vožnje proti Botričnici. Na ta način želijo na Občini Šentjur dodatno opozoriti voznike vozil na predpisano omejitev hitrosti in tako doseči zmanjšanje hitrosti vozil, s čimer bodo izboljšali prometno varnost za vse udeležence v cestnem prometu.

Občina Šentjur se zahvaljuje Javni agenciji RS za varnost prometa, da je omogočila brezplačen najem prikazovalnika hitrosti ˝Vi vozite˝ in s tem pripomogla k zagotavljanju večje prometne varnosti  v Zgornjem trgu v Šentjurju.

Občina Šentjur