Lani oktobra se je dolgotrajni postopek v zadevi Trenta, kjer je šlo za prodajo nepremičnine v Trenti s strani Janeza Janše po tržni ceni ponovno odprl. Gre za nadaljevanje postopka, v katerem Janšo obtožujejo, da naj bi nezakonito prodal parcelo v Trenti.

Ker je v postopku prišlo do zamenjave sodnika z Davidom Špernjakom, ki bi odločal o ugovoru Janše zoper obtožnico, je Janšev odvetnik prepričan, da sodišče ne bi smelo naknadno zamenjati sodnika v senatu, prav tako pa je dodal, da je vprašljivo pristransko sojenje Špernjaka v omenjeni zadevi, saj so prepričani, da je bil pod mentorstvom Primoža Gorkiča deležen subjektivnega vpliva o Janši. Sedaj je Matoz podal še zahtevo za dopolnitev zahteve za izločitev sodnikov in sicer z opozorilom, da so zadevo napačno razporedili specializiranemu oddelku. Janševa obramba še zahteva javno obravnavo ugovora zoper obtožnico, se pravi javno sejo senata v spremenjeni sestavi.

 

Po besedah odvetnika Francija Matoza pri zadevi Trenta, kjer gre za star postopek, ki ga slovensko pravosodje vsake toliko časa pogreje za javnost, ne gre za zadevo zahtevnejšega organiziranega kriminala, terorizma itd. Iz poprej navedenega razloga je bila zadeva v fazi preiskave uvrščena v zadeve, ki ne spadajo v pristojnost specializiranega oddelka.

 

Foto: Nova24TV

 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV

 

Uredništvo