OECD Golobovo vlado postavil pred dejstvo – gospodarska rast v tretjem četrtletju v Sloveniji strmo padla!

Foto: Zajem zaslona (RTV Slovenija)

Vlado na čelu z Robertom Golobom je vse od nastopa mandata mogoče poslušati kako so pri svojem delu uspešni ter kako se uspešno borijo proti krizi. Vendar vse kaže, da v tujini ni mogoče prikriti realne slike, ki jo politika Roberta Goloba daje državljankam in državljanom. Številke, ki jih je predstavil OECD tako kažejo, da smo bili v Sloveniji v tretjem četrtletju leta 2022 priča strmemu padcu gospodarske rasti.

Podatki OECD razkrivajo, da se je v tretjem četrtletju letošnjega leta po gospodarski rasti slabše uvrstila samo Latvija. Slovenija je namreč v tem obdobju beležila negativno gospodarsko rast (1,4 %), medtem, ko je še v drugem četrtletju beležila pozitivno gospodarsko rast v višini 0,2 %.

Evropska poslanka Romana Tomc je ob teh številkah dodala, da je v tujini zgodba o uspešnosti Golobove vlade povsem drugačna, kot nam jo želijo prikazati mediji v Sloveniji. “Očitno Vlada RS ni tako uspešna, kot se sama hvali. Izven okvira informacij v njej naklonjenih medijih je slika povsem drugačna in ne kaže dobro. Po kazalcih o gospodarski rasti v Q3 2022 se Slovenija uvršča povsem na dno,” je zapisala Romana Tomc.

Vir: Twitter