Pavle Rupar: “Svinjerija in sramota je, da smo lahko plačali 30 tisoč evrov za izpolnitev Golobovih sanj, ne moremo pa dati za plače zdravnikov”

Pavle Rupar. (Foto: Zajem zaslona YouTube)

Pavle Rupar je bil eden prvih, ki je opozoril, da je Robert Golob skrajno neprimeren za vodenje vlade ter da ima prezirajoč pogled na posamezne skupine državljanov. Če je še takrat zanemarjal upokojence, danes zanemarja in zaničuje več kot polovico državljank in državljanov (če izuzamemo upokojence). Najbolj na tnalu Golobovega prezira so zdravniki, v isti sapi pa ljudi prepričuje kako se bori za javno zdravstvo.

https://x.com/rupar_pavel/status/1806598086493413834

Da jima Golob skrajno pocenjujoč odnos do zdravnikov, ki ga najbolj občutijo pacientje je v pogovoru izpostavil ravno Pavel Rupar. Že skoraj besen je, da vlada ne najde denarja za zdravnike, najde pa denar za izpolnjevanje otroških sanj Roberta Goloba. V pogovoru je tako izpostavil, da je vlada našla 20 ali 30 tisoč evrov, da je Golob lahko s Tino odšel v Dallas na ogled košarkarske tekme, ne more pa poskrbeti za tisoč evrov za zdravnika.

Predsednik Glasa upokojencev je prepričan, da je to več kot svinjerija in sramota. Zaradi tega je Rupar državljane pozval, da kljub stavki na upravnih enotah oddajo podporo Zdravniški zbornici.

Vir: X