Peter Jančič: “Vse za popularnost: Mucke so začele protestirati proti posledicam svojih lastnih ravnanj.”

Inštitut 8. marec. (Foto: Twitter /Inštitut 8. marec)

Večkrat se je že izkazalo, da so v Sloveniji vladne nevladne organizacije prišle v nasprotje sami s sabo. Tako se v zadnjih dneh pojavljajo celo informacije, da naj bi bilo Inštitutu 8. marec žal, da je sodeloval v kampanji za prihod Golobove vlade na oblast. Je pa res, da so mnogi zaradi tega dobili od te vlade dobre posle in zajetne kupčke davkoplačevalskega denarja.

Prav tako pa se velikokrat pokaže, da so nekatere od teh organizacij za svojo promocijo pripravljene mariskaj storiti. Tako denimo sedaj protestirajo proti “lastni” vladi, ker naj bi ta varčevala na mterah samohranilkah. Prav tako je skoraj neverjetno, da v Inštitutu 8. marec priznavajo, da se cene osnovnih življenjskih potrebščin dvigujejo.

Kljub temu, da želi Robert Golob s svojimi službami ljudi prepričati, kako se ob vsakem popisu pocenijo osnovne življenjske potrebščine, sedaj tudi njegovi podporniki priznavajo, da temu ni tako. V Inštitutu 8. marec tako sedaj vlado pozivajo, da ne naredi socialnih rezov proti materam samohranilkam. Pa je res temu tako? “Vse za popularnost: Mucke so začele protestirati proti posledicam svojih lastnih ravnanj, je prepričan ob takšnih akcijah dolgoletni novinar Peter Jančič.

Vir: X