Po mnenju političnega analitika Edvarda Kadiča smo v Sloveniji priča prostemu padu ugleda institucij

Politični analitik Edvard Kadič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Zadnjim dogodkom v Sloveniji okoli Ustavnega sodišča in ZRC SAZU, se ni mogel izogniti tudi politični analitik Edvard Kadič. V svoji zadnji kolumni namreč ugotavlja, da smo v Sloveniji priča padanju ugleda institucij. Tako je nanizal nekaj primerov vezanih na že prej omenjeni instituciji, dodal pa je še dogodke vezane na Računsko sodišče, Komisijo za preprečevanje korupcije, Varuha človekovih pravic in Državni zbor.

V zadnjih dneh najbolj sicer odmeva odločitev Ustavnega sodišča vezanega na odpravo zadržanja novele Zakona o RTV Slovenija. A Kadič težavo v stališčih vidi že v času reševanja vprašanj covidnih ukrepov in poudarja, da težko razume kako so lahko takrat na Ustavnem sodišču dejansko delili mnenje s petkovimi kolesarji in RTV Slovenija.  “Ugleda Ustavnega sodišča zame preprosto ni več. Javno celo razglašajo, da zaradi notranjih nesoglasij v razumnem času niso sposobni sprejeti razsodbe o omenjeni noveli zakona,” je zapisal Edvard Kadič.

V zadnjih dneh ga je tudi zmotilo stališče ZRC SAZU, ki se je sicer po njegovem mnenju že v preteklosti zavzelo za določeno politično opcijo. “Danes njihova založba organizira celo razstavo o protestih proti Janševi vladi. Kako ljubko. Še posebej, ko se norčujejo iz odzivov javnosti, ki zgrožena spremlja to enoumje, ki vlada v, pozor, elitni akademski ustanovi v državi, ki jo, pozor pozor, financira nihče drug kot … vsi,” je zapisal Edvard Kadič.

Celotno razmišljanje si lahko preberete na tej povezavi.

Vir: Prtal24.si