Pohvalno! FIDES solidarnost do ljudi vidi v tem, da zdravstvene ustanove v ponedeljek delajo v nemotenem obsegu

Zdravniki in zdravstvo. (Foto: pixabay.com)

Kljub temu, da so mnogi (vladniki, državni nevladniki) takoj na velik zvon pričeli obešati potezo Golobove vlade o dnevu solidarnosti in kako naj bi bila s tem vlada naklonjena ljudem, je slika v resnici povsem drugačna. Kot smo že poročali mnogi opozarjajo, da vlada s tem v resnici nekaterim omogoča samo podaljšan konec tedna, v resnici pa ni to nobena prava solidarnost, predvsem na dejstvo, da se bo zgodila po več kot tednu dni od uničujočih poplav.

Nekateri so že pred glasovanjem poslancev o tem predlogu razglašali, da bodo na ta dan prilagodili delo v svojih ustanovah. Tako je celjska bolnišnica že pred tem paciente obvestila, da bodo na ta dan prilagodili delo oziroma ga izvajali kot v nedeljo oziroma na ostale praznike. S tem pa vse nenujne dejavnosti dejansko tudi odpovedali. Do takšnega obveščanja javnosti je bil kritičen prvak SDS, ki je zapisal: “Ne potrebujemo te zmede. Zakon niti še ni sprejet.”

Povsem drugače kot v celjski bolnišnici pa solidarnost razumejo v FIDES-u, kjer se zavedajo, da je zdravstvo v prvi meri namenjeno pacientom. Za razliko od celjske bolnišnice so vse zdravstvene delavce in ustanove pozvali, da delo organizirajo kot je bilo prvotno načrtovano za ponedeljek 14. 8. 2023. Sami namreč v delu za paciente vidijo solidarnost.

Vir: Twitter