Policisti in kriminalisti v preiskavi zasegli 1500 sadik konoplje in 28 kg posušenih cvetov konoplje ter 60.000 evrov gotovine

Foto: Policijska uprava Celje

Kriminalisti  in  policisti  Policijske  uprave  Celje  so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo včeraj zaključili  z obsežno preiskavo kaznivih dejanj, ki so se nanašala na neupravičeno proizvodnjo in promet z mamili. Zato bodo po 186/I-II in IV členu podali kazenske ovadbe zoper dvanajst oseb starih od 27 do 47 let. Devet  oseb je  slovenskih  državljanov, dve osebi  sta državljana  Srbije  in  ena oseba je državljan Hrvaške. Kazensko ovadbo bodo podali za dvanajst kaznivih dejanj.

Ob   zaključku   preiskave,   v  kateri  je  sodelovalo  85  policistov  in kriminalistov med njimi tudi  pripadniki Posebne policijske enote PU Celje, so opravili sedem hišnih preiskav. Sedmim osumljenim so tudi odvzeli prostost.

Z  omenjeno preiskavo so kriminalisti in policisti začeli decembra 2018. V njej so ugotovili, da so glavni akterji  kriminalne  združbe preko spletne prodajalne s sedežem  na območju Celja,  prodajali  opremo  za  gojenje prepovedane droge konoplje in dajali navodila  za vzgojo  rastlin.  Prodajali so sisteme za osvetljavo rastlin, sisteme  za  prezračevanje, zemljo,  gnojila in druge preparate prednostno namenjene  za   vzgojo  rastlin v nadzorovanem okolju, ki omogoča več žetev pridelka letno in večjo vsebnost Tetrahidrokanabinola.

Foto: Policijska uprava Celje

Prav  tako  so   si  na sedežu podjetja za proizvodnjo in nadaljnjo prodajo konoplje opremili okoli  70  m2  velik prostor, v katerem so kontrolirano vzgajali  dobrih  1000  sadik konoplje. Posušeno konopljo pa so hranili na drugi  lokaciji,  kjer  smo  našli   50  paketov po pol kilograma posušenih rastlinskih  delcev konoplje.

Skupaj  so policisti in kriminalisti  včeraj  v hišnih preiskavah, v sedmih prostorih opremljenih za kontrolirano gojenje in pridelavo konoplje, našli in zasegli okoli 1500 sadik konoplje v različnih fazah zorenja, okoli  28  kg  posušenih  cvetov konoplje pripravljenih za nadaljnjo prodajo, dobrih 60.000 € gotovine, več opreme  za gojenje konoplje in več  pripomočkov  za  preprodajo  droge, kot so tehtnice, aparati za vakumsko pakiranje in podobno.

M.I.