10. marca ste vabljeni v Vitanje, kjer bo v gosteh TV oddaja Polka in majolka. Gre za zabavno-glasbeno oddajo, ki krepi slovensko kulturo. Oddaja vsak mesec obišče drugi kraj, drugo občino. To soboto bo oddaja skupaj z ekipo v Vitanju, v občini v kateri je slovenska glasba v samem ospredju, iz tega kraja prihaja kar nekaj odličnih glasbenikov. Iz Vitanja prihaja znani ansambel Bratov Slatinek, družina Pogladič, tudi znani izdelovalec violin Pavel Skaza prihaja iz te občine, tudi veliko pevk in pevcev in tudi veliko mladih glasbenih talentov na harmoniki, kateri se bodo prav tako predstavili. Dogodek bo povezoval voditelj Mitja Grmovšek.

Foto: Polka in majolka

Dogodek se bo zgodil v posebni kulturni dvorani v Vitanju, v vesoljski dvorani Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga. Zabave zagotovo ne bo manjkalo, zato vabljeni to nedeljo ob 16. uri v Vitanje. TV snemanja se bo udeležil tudi župan občine Vitanje Slavko Vetrih ter poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Bojan Podkrajšek. Na samem dogodku pa bodo razstavljeni tudi traktorji znamke Solis.

Nastopajoči na samem dogodku bodo Fredi Miler, Družinski trio Pogladič, ansambel bratov Slatinek, ansambel Posluh, Žurerji, ansambel Svit, trio Prijatelji, Safirji, Ljudski godci iz Pake, pevska skupina Holcarji, ansambel Jasnina in ostali. Sodelovalo bo tudi društvo kmetic Lipa. Vstopnice za ogled dogodka dobite na dan prireditve od 15. ure dalje, vstopnice pa si lahko rezervirate na 070 772 260.

M.I.