Položena temeljna kamna za nova domova v Rogatcu in Kozjem! Minister Cigler Kralj ob tem: “Slovenija ni samo Ljubljana”

Foto: Twitter (Janez Cigler Kralj)

V Šmarju pri Jelšah se bodo lahko kmalu razveselili razbremenitve Doma starejših občanov, saj je bil v sredo položen temeljni kamen za nov dom v Rogatcu. Gre za eno enoto Doma starejših občanov Šmarje pri Jelšah. Ob tem je minister Janez Cigler Kralj povedal: “Slovenija ni samo Ljubljana! Skrb za starejše je pomembna tudi za manjše občine po Sloveniji”.

Minister je ob položitvi temeljnega kamna še povedal, da ga je ravno ekipa DSO Šmarje pri Jelšah ob začetku mandata navdihnila in spodbudila za nadaljnje delo. Ko je nastopila epidemija so namreč skupaj pokazali da se lahko borijo tudi proti nepoznanemu sovražniku. “Povedale so mi, da so po preizkušnji močnejše, bolj povezane, kot kdajkoli. In da vedo, da lahko premagajo še tako hude preizkušnje,” je ob tem še dejal minister.

Minister Cigler Kralj se  je včeraj udeležil tudi postavitve temeljnega kamna v Kozjem, kjer naj bi nov dom dobili do junija 2023. Ministrstvo vrednost projekta ocenjuje na nekaj več kot 5,7 milijona evrov. “Ne samo velika mesta, pravico do doma starejših imajo tudi manjše, podeželske občine,” je prepričan minister.

Včeraj si je minister ogledal še en uspešen projekt te vlade in sicer zaključek gradnje Hiše Gustav v Šentjurju, ki bo ponujala dnevno varstvo in začasno bivanje starejših oseb. Minister je še pohvalil ekipo doma pod vodstvom direktorice Vesne V. Razboršek.

Vir: Twitter