Povprečno s sistemom KolesCe en kolesar prevozi 1,5 kilometra in kolo uporablja 21 minut

Foto: FB Štorske novice
Občina Laško se lahko že več kot leto dni pohvali s sistem javne izposoje koles KolesCe, katerega so uvedli septembra 2018. Od uvedbe sistema so uporabniki prevozili več kot 4.000 kilometrov, od tega so v letu 2019 kolesarji prekolesarili več kot 2.900 kilometrov.
V podjetju Nomago, ki upravlja s KolesCem, v občini Laško v povprečju zabeležijo 4 najeme koles na dan oziroma 100 najemov na mesec. V letu 2019 je bilo v povprečju 5 najemov na dan in 130 najemov na mesec. V Laškem so najbolj obiskane postaje Trubarjevo nabrežje, Dvorana Tri Lilije in Thermana Laško. Povprečen čas najema kolesa po uporabniku v občini Laško je 21 minut, povprečna prevožena razdalja na en najem pa 1,5 kilometra.

Ob tem so na spletni strani občine zapisali, da je v občini Laško na voljo 5 postaj, in sicer na Trubarjevem nabrežju (pod Občino), na železniški postaji, pri Thermani, pri dvorani Tri lilije in pri novem TIC-u v Rimskih Toplicah. Kot smo že poročali so trenutno vsa kolesa iz sistema na zimovanju in bodo na postaje vrnjena, ko bo vreme ponovno primerno za kolesarjenje.

M.I.