Na današnjo prvo adventno nedeljo je ta pozitivna zgodba kot naročena. Prihaja pa iz ENE ene najbolj prepoznavnih cerkva, na Košakih, kjer vedo kaj je to dobrodelnost in pomoč.

Po maši delijo kruh pomoči potrebnim

Z geslom Dobro iz vsakega srca so prežete aktivnosti letošnjega tedna karitas, ki je ta teden, torej od ponedeljka do prve adventne nedelje, 1. decembra. Teden so na poseben način zaznamovali z raznovrstnimi dogodki in prireditvami, s katerimi so zbirali prispevke za pomoči potrebne. Sicer pa so v župnijskih karitas zelo aktivni že med letom, piše Večer.

Župnijska karitas v Košakih se tako, kot vse humanitarne organizacije srečujejo z vedno večjimi in številčnejšimi socialnimi stiskami sokrajanov, kjer gre predvsem za starejše ljudi, družine z več otroki, za brezposelne. V zadnjih letih zato vsako nedeljo po sveti maši delijo vrečke s kruhom in pekovskimi izdelki. Vsak teden je zadolžen eden od prostovoljcev, da gre s svojim avtomobilom na Nadškofijsko karitas, kjer prevzame pekovske izdelke, ki jih sicer vsak dan donirajo različne mariborske trgovine. Pekovski izdelki se pripravijo v vrečicah, kjer jih ljudje lahko vzamejo. Nikoli nobena vrečica ne ostane.

Pohvalno bi lahko dejali. Hkrati pa žalostno, saj je očitno v Mariboru še veliko ljudi, ki potrebujejo pomoč.

Takšna dobra dela bi lahko posnemali po celi Sloveniji, saj je stiska ljudi zelo velika.

Članek je bil prvotno objavljen tukaj.