Na spletu se je pojavila peticija, ki je poziv slovenskih državljanov “vladi, opoziciji, medijem, tožilstvu in policiji, da ustavijo vsakoletna več sto milijonska oškodovanja davkoplačevalcev pri nabavah v zdravstvu.” Spomnimo se tajkunskega financiranja režimskega trobila Mladina, ki se je napajal s finančnimi transakcijami, ki so vodile do zamejskega podjetja KB 1909, sedaj pa leva opozicija hinavsko pravi, da bi bilo potrebno 780  milijonov evrov za obdobje 2021 – 2026, torej 130 milijonov letno, preusmeriti v zdravstvo. 

“Spoštovani sodržavljani, davkoplačevalci! Prosimo vas, da s svojim glasom na tej peticiji pomagate ustvariti medijski pritisk, ki bo prisilil politiko k ukrepanju!” so zapisali na spletni strani peticije, ki slovenske državljane poziva, da skupaj pozovemo “vlado, opozicijo, medije, tožilstvo in policijo, da ustavijo vsakoletna več sto milijonska oškodovanja davkoplačevalcev pri nabavah v zdravstvu.” Kot v nadaljevanju še navajajo, se kraja, ki jo mnogi dobavitelji izvajajo ob pomoči globoke države, nikoli ne bo končala. Gre za nekaj povsem nedopustnega, kar se v slovenskem zdravstvu dogaja že desetletja. Prav zato je potreben jasen pritisk javnosti tako na pozicijo kot tudi na opozicijo, da se temu enkrat naredi konec, poroča anketa.eu.

 

“To je poziv tudi vsem institucijam, sodstvu, tožilstvu, policiji in medijem, da s svojimi dejanji pomagajo, da se ta brezobzirna kraja, ki povzroča nepotrebno trpljenje in prehitre smrti naših sodržavljanov, enkrat za vselej konča!” Kot ob tem še navajajo avtorji peticije, tisti, ki so odgovorni za nabave v zdravstvu, s svojim ravnanjem ne dajejo upanja, da bi se situacija lahko uredila. “Zato je pritisk javnosti nujen!
Navedene izjave dr. Blaža Mrevljeta, ki jih navajamo na koncu peticije, govorijo same zase in to dokazujejo!”

“Spoštovane in spoštovani davkoplačevalci. V mega korupcijski aferi žilne opornice ste žilne opornice že preplačali samo v UKC Ljubljani za 2,5 milijona letno. Ta afera je popisana. Trenutno se obeta nova. TAVI zaklopke. 1,35 milijona evrov preplačane letno. Boste tolerirali? Plačali?” se glasi le eden od zapisov priznanega slovenskega kirurga Blaža Mrevljeta na Twitterju, ki v svojih zapisih ostro kritizira krajo davkoplačevalskega denarja v slovenskem zdravstvu.

Avtor Domen Mezeg, več lahko preberete tukaj.