V nedeljo se je v eni zmed trgovin v Šiški zgodil incident, ko je par želel v trgovino vstopiti brez mask. Varnostnik ju je opozoril, moškemu pa je očitno prekipelo in je varnostnika udaril v obraz. Varnostnik je želel moškega zadržati nakar ga je moški pričel pretepati. Moški je varnostnika pretepal, dokler ni prišel drugi varnostnik in so ranjenega varnostnika odpeljali v bolnišnico. Nikita Xever pa je omenjenemu pretepaču čestital za “junaško” dejanje. Vsak seveda lahko pove svoje mnenje, a ne tako, da s tem ogroža druge in še celo spodbuja nasilje. V sodobni demokratični družbi to nikakor ne bi smelo biti dopustno.

Par je vstopil v eno zmed trgovin brez zaščitnih mask, nakar ju je varnostnik prosil, če si lahko nadeneta maske. V kolikor maske ne bi želela nadeti, ju je naprosil, da zapustita prodajalno. Ženska je opozorilo upoštevala in si je masko nadela. Moškemu je počil film in je varnostnika udaril naravnost v obraz. Ker je moški varnostnika ranil in ni želel poslušati njegovih navodil, ga je le-ta poskusil zadržati. Moškega je to še bolj razkurilo in je varnostnika pričel pretepati, to pa se je dogajalo tako dolgo, dokler ni prišel drug varnostnik na pomoč.

Skrajnežu in provokatorju Nikiti Xever pa je več kot očitno nasilje nekaj povsem normalnega. Na svojem Facebook profilu je Xever omenjenemu pretepaču čestital za njegovo “junaško” dejanje. “Čestitke soborcu za akcijo! Neuporabo maske si lahko organi zataknejo za klobuk. Nedotakljivost dojenčka in svoboda gibanja staršev, ki morajo v trgovino po mleko je na prvem mestu! Dihajmo svobodno,” je zapisal. Vsak ima lahko svoje mnenje, a nasilje nikakor ne bi smelo biti temelj sodobne demokratične družbe.

Avtorica Sara Kovač, video in več lahko vidite tukaj,kjer je bil članek prvotno objavljen.