Razkrito, kako se je denar stranke Levica stekal za potrebe Inštituta 8. marec?

Foto: Twitter (13.marec)

“Zdaj torej vemo, kako, medtem ko se Nika v časopisih vehementno laže, da jih režim ne financira, oblast pretaka državni denar v 8.marec,” je zapisal Tomaž Štih. Uporabnik socialnega omrežja je namreč v svojem zapisu razkril, kako so člani stranke Levica pred upravno enoto zbirali podpise za omenjeni inštitut in plačevali stojnico na Prešernovem trgu za potrebe Inštituta 8. marec.

Medtem, ko poslušamo kako naj bi bil Inštitut 8. marec nepolitična organizacija, prihajajo na dan nova in nova razkritja, ki to več kot očitno demantirajo. Uporabnik socialnega omrežja je namreč razkril kako so člani stranke Levica za omenjeni inštitut dva meseca zbirali podpise pred upravno enoto. Pri tem je stranka plačevala najemnino stojnice, katere skupni znesek je bil 9.000 evrov.

Zadeva je prišla v javnost, ker kot opozarja zapis je Nika Kovač poskušala očrniti delo stranke Levica, hkrati pa ta razkriva kako so zgolj njihovi člani delali za potrebe inštituta. Medtem je bila v času dela inštituta stojnica prazna. “Zdaj torej vemo, kako, medtem ko se Nika v časopisih vehementno laže, da jih režim ne financira, oblast pretaka državni denar v 8.marec. Režimske stranke najamejo stojnice in prostovoljce, ti pa si potem nadenejo značke 8.marec. In na njihovi bilanci se ta sredstva ne poznajo…,” je ob tem mnenja Tomaž Štih.

Vir: Twitter