Se spomnite prahu, ki ga je opozicija KUL dvignila okoli plač vladne ekipe? Bo Tanja Fajon lahko razložila solidarnost Roberta Goloba z najšibkejšimi ob njegovi plači ali v tem primeru to ni težava?

Foto: YouTube in Twitter

Opozicija KUL je še pred nastankom in ob samem nastanku vlade Janeza Janše na vse načine iskala vzroke, da bi to vlado prikazala kot ne kredibilno. Seveda, so jim pri tem pomagali tudi osrednji mediji, ki so njihove teorije kupovali za “suho zlato”. Danes, ko se gre za njihovega človeka pa teh istih tem sploh ne problematizirajo in se jim zdi vse pošteno in v najlepšem redu.

Potrebno je spomniti, da so takrat SD ustvarili teorijo zarote, da je vlada kljub napovedani krizi in padcu DBP-ja poskrbela za zvišanje plač funkcionarjem. kot je takrat pojasnil Janez Janša, da ni šlo za nobeno povišanje plač, ampak so bili vsi funkcionarji uvrščeni v najvišje plačilne razrede, zaradi obsega dela, ki ga je povzročil covid-19. Takšno potezo je predsednik vlade predlagal za vse, ki jim je covid-19 povzročil dodatne obremenitve.

Seveda so teorijo zarote nemudoma “kupili” tudi osrednji mediji in vlado obtoževali, da pri njih ne gre za delo v nevarnih razmerah kot pri zdravnikih. V SD so še navajali, da solidarnost pomeni, da se najprej poskrbi za najšibkejše in potem zase.

Vendar kot vse kaže so skoraj dve leti po tem tako stranke levice kot osrednji mediji na to solidarnost in njen pomen pozabili, ko gre za njihovega človeka. Tako nikoli z njihove strani ni bilo slišati, da tudi plača njihovega sedaj prvega moža Roberta Goloba ni bila solidarnost. Ali je dejansko bil ravno on tisti, ki je najprej poskrbel zase in pozabil na najšibkejše? Tega odgovora s strani KUL-a verjetno ne bomo dobili, saj v tem ne vidijo problema. Morda pa je Robert Golob delal v času covida-19 v tako nevarnih razmerah kot zdravniki, da si je zaslužil takšno plačo?

Iz tega se vidi kakšna dvojna merila imajo predstavniki levice ko gre za ljudi in njih same.

Vir: Twitter