Simon Podnar: “Iskanje in izključevanje političnih nasprotnikov je simptom avtoritarnosti. V Jugoslaviji so jih imenovali “notranji sovražniki”, danes pa “janšisti”.”

Foto: (YouTube)

Ko Robertu golobu ni uspelo ponovno zasesti mesta na vrhu Gen-i, se je odločil oditi v politiko pred tem pa vpil kako naj bi takrat imeli fašistično politiko. Za fašistično politiko je značilno, da vlada zelo totalitarno in ne dopusšča drugačnega mnenja. Danes po letu in štirih mesecih njegove oblasti, pa imamo priznanje, da je dal po državnih institucijah odstraniti vse, ki drugače mislijo in hkrati izključuje celo lastne poslance iz stranke.

Kljub priznanju, da je zaukazal zamenjati vse ljudi v samostojnem organu kot je policija, ki niso poslušni oziroma so prišli a položaje v času vlade Janeza janše, še vedno opravlja funkcijo predsednika vlade. Gre dejansko za odkrito vmešavanje v delo samostojnih organov v Republiki Sloveniji. Takšno izjavo je Golob dejansko podal tudi na nacionalnem mediju pa se seveda ni zgodilo popolnoma nič, še naprej se dogajajo čistke po Golobovo.

“Iskanje in izključevanje političnih nasprotnikov je simptom avtoritarnosti. V Jugoslaviji so jih imenovali “notranji sovražniki”, danes pa “janšisti”, opozarja zdravnik Simon Podnar. To več kot očitno kaže, da si Golob neizmerno želi ustvariti avtoritarno oblast v kateri bi se lahko razmišljalo in delala samo tako kot on zaukaže. Pri tem pa ima močno podporo koalicijskih strank, saj se denimo v SD prepoznajo kot naslednike Komunistične partije, koordinatorka Levice Asta Vrečko pa se temu sistemu tudi klanja.

Vir: X