Sistem KolesCe ostaja v uporabi, vendar so sprejeti dodatni varnostni ukrepi

Foto: FB Štorske novice

Mestna občina Celje je tudi v javnem sistemu izposoje koles KolesCE uvedla dodaten zaščitne ukrepe, s katerimi želijo zajeziti širjenje koronavirusa ter uporabnikom (občankam in občanom) zagotoviti čim večjo varnost.

Upravljalec sistem podjetje Nomago zagotavlja, da dosledno upošteva navodila NIJZ in Ministrstva za zdravje. Njihova ekipa ob vsaki razporeditvi ali servisu držala koles razkuži. Na vsaki postaji čistijo tudi zaslone terminalov.  Ker pa ne morejo zagotavljati, da bi bila držala koles razkužena po vsaki uporabi, svetujejo uporabnikom, naj si po vožnji skrbno umijejo roke in si jih razkužijo. Obvestilo o zaščitnih ukrepih so uporabnikom poslali preko mobilne aplikacije, objavili pa so ga tudi na spletni strani kolesce.si.

Zaradi  širjenja koronavirusa se je število uporabnikov sistema KolesCe bistveno zmanjšalo. V dneh pred razglasitvijo epidemije je KolesCE na dan najelo od 200 do 250 uporabnikov, v zadnjih dneh pa beležijo okoli 60 najemov na dan. Vse uporabnike prosijo, naj vozijo previdno, da zaradi poškodb ne bodo dodatno obremenjevali zdravstvenega sistema.

M.I.