Slovenija ponovno padla na lestvici indeksa korupcije, Marjan Podobnik ob tem predsedniku KPK sporoča: “Naredite kaj, g.Šumi, ali pa odstopite!”

Foto: Zajem zaslona YouTube

V kolikor državljan samo pogleda zadnje afere Golobovih ministrov, lahko vidi, da v Sloveniji padajo standardi nekoruptivnih dejanj, zato tudi ne preseneča, da je država ponovna podla na lestvici po korupcijskem tveganju. Ob teh zaskrbljujočih podatkih, so na Siol.net opravili pogovor s predsednikom Komisije za preprečevanje korupcijem Robertom Šumijem. Pri tem se ne sme pozabiti, da je ravno ta ista KPK ustavila postopek proti predsedniku vlade Robertu Golobu.

V intervjuju je zanimivo, da predsednik KPK takšno stanje opravičuje, ker naj bi določena omrežja trajala že dlje časa in to naj bi vodilo, do stanja, ki smo mu priča danes. Na takšne navedbe se je odzval nekdanji poslanec in predsednik SLS Marjan Podobnik, ki je prepričan, da intervju kaže na cinizem, norčevanje ter neposredno priznanje da tudi KPK ne stori nič, da do korupcije ne bi prihajalo.

“Vse stavkovne zahteve vse več poklicnih skupin(vključno z nekaterimi neupravičenimi) bi bile lahko uresničene, ob tem pa bi lahko zagotovili dostojne pokojnine vsem upokojencem in dostojne prihodke vsem, ki na katerem koli področju odgovorno opravljajo svoje delo, če bi korupcijo, torej kraje, zgolj prepolovili,” je zapisal Marjan Podobnik. V nadaljevanju je Šumija pozval da naredi kaj, v nasprotnem primeru pa naj poda odstop.

Vir: X