Sramotno! Ko poslanka Nataša Sukič sploh ne ve o čem in s kakšnim postopkom smo leta 1990 odločali o samostojni Sloveniji!

Foto: Zajem zaslona

Žalostno in zaskrbljujoče je, ko poslanka Državnega zbora v letu 2022 ne ve ali ne želi vedeti o čem smo v Sloveniji leta 1990 odločali. Sama je namreč prepričana, da nismo odločali os ustoličenju kapitalizma in ukinitvi socializma.

Na družbenem omrežju Twitter je stranka Levica po izjavi predsednika NSi Mateja Tonina: “Odločno zavračamo skrajnosti, ki vodijo nazaj v socializem”, zapisala, da se oni zavzemajo da bi šli naprej v socializem. Na objavo se je odzval Matej Tonin, ki je zapisal, da je socializem danes in jutri vodilo stranke Levica. S to objavo so to tudi po njegovih besedah potrdili in Slovenija lahko gre z njimi nazaj v Jugoslavijo z NSi pa v moderno Sloveniji.

Na to objavo se je odzvala tudi Nataša Sukič, ki pa je žal ponovno pokazala njeno nepoznavanje zgodovinskih dejstev. Kot prvo je zapisala, da smo v Sloveniji leta 1990 z referendumom odločali o samostojni Sloveniji. Vsekakor ni šlo za referendum ampak plebiscit, kar je velika razlika. V nadaljevanju je zapisala, da smo se odločali o odcepitvi, ampak tudi to ne drži, saj smo se odločali o samostojni državi. Kot tretji najbolj bizaren zapis pa je, da po njeno nismo odločali o ustoličenju kapitalizma in ukinitvi socializma. Ob tem je namreč verjetno pozabila, da je bil ravno socializem glavni razlog, da se je Slovenija odločila za samostojno pot.

Vsekakor je zelo žalostno, da poslanka Državnega zbora tako nenatančno in pavšalno navaja dejstva iz naše zgodovine.

Vir: Twitter