Po poročanju Dnevnika.hr je v zagrebški bolnišnici Klaić ugasnilo življenje dve leti in pol stare deklice iz Nove Gradiške. Deklica se je borila za življenje po tem, ko je dobila hude poškodbe, ki naj bi jih povzročila njena starša. Za prvoobtoženo mati in drugoobtoženega očeta je sodišče v soboto odredilo enomesečni pripor.

Prvoobtožena mati je osumljena petih kaznivih dejanj kršitve otrokovih pravic ter povzročitve posebej hude telesne poškodbe. Drugoobtoženi oče je obtožen nasilja v družini nad materjo in ženo ter štirih kaznivih dejanj hude kršitve otrokovih pravic in povzročitve posebno hude telesne poškodbe.

Po besedah sodnika Mileta Solda je mati obtožena storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe, zaradi katere je bil otrok v bolnišnici, njegovo stanje pa je zelo resno. Za očeta je sodnik povedal, da je obtožen kršitve otrokovih pravic, zanemarjanja ter zlorabe v primeru vseh štirih otrok.

Po poročanju Dnevnik.hr je v petek predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Brodsko-posavske, Damir Brezić povedal, da bo v najslabšem primeru kaznivo dejanje prekvalificirano v umor, za kar je zagrožena kazen najmanj 10 let zapora.

Vir: Škandal24

Uredništvo