Svoboda po Svobodno! Tomaž Lah kljub temu, da se ga predlaga kot pričo, odločen predsedovati komisiji, ki bo preiskovala Roberta Goloba!

Foto: Zajem zaslona

Ob vsem dogajanju v državnem zboru pod vodstvom Gibanja Svoboda, je besedna zveza “narobe svet” izredno mila oblika. Svobodni si namreč parlamentarno demokracijo razlagajo po svoje ter jo krojijo po svojih merilh, pri tem pa teptajo vse pred seboj. Nič drugačna zgodba se ne dogaja v primeru preiskovalne komisije, ki bo preiskovala Star Solar Roberta Goloba in stranko Gibanje Svoboda.

Že samo dejstvo, da bo komisijo vodil član stranke, ki se preiskuje, je milo rečeno bizarno. Ko pa smo priča, da želi preiskovalno komisijo voditi Tomaž Lah, katerega se predlaga za pričo, pa verjetno ni besede, ki bi opisala to početje. “Ladja norcev” in “teater absurda”, kateri besedni zvezi rad uporabi politični analitik Edvar Kadič sta premalo nazorni za takšno početje.

V primeru omenjene preiskovalne komisije smo namreč priča, da želi omenjeni predsednik komisije ostati na tem položajo, prav tako nekateri poslanci člani komisije in to ob dejstvu, da se jih predlaga kot priče. Ob tem se je oglasil poslanec SDS-a Žan Mahnič, ki je prepričan, da gre za komisijo, ki po njegovih besedah nima več predsednika, kot nekaterih članov, saj je nedopustno, da se med 70 pričami najde ime teh oseb, katere pa se ne želijo izločiti iz komisije. Napovedal je še tudi, da v SDS-u razmišljajo o kazenski ovadbi Tomaža Laha.

Vir: X in SDS