Tadej Troha, sedaj, ko so ga ustoličili na RTV Slovenija Gibanje Svoboda že ocenjuje s sekto! Je tudi sam del sekte?

Foto: Zajem zaslona YouTube

V času, ko se je šlo za depolitizacijo RTV Slovenija po Golobovo, so nekateri s kimajočo držo veselo ploskali tem potezam. Danes, ko so jih zagotovili ustrezne položaje te iste ljudi označujejo za sekto. Eden takšnih je član Sveta RTV Slovenija dr. Tadej Troha, ki je v podkastu za N1 Gibanje Svoboda označil za sekto.

V Sloveniji smo po letu in pol vlade Roberta Goloba sedaj priča že pravim notranjim bojem. Tako so denimo v Gibanju Svoboda izključili poslanko in člana kabineta predsednice DZ, hkrati pa so jim pričeli obračati hrbet nekateri njihovi lojalni nevladniki. Tako je sedaj Tadej Troha izjavil, da je je bila Gibanje Svoboda nastavljena kot elementi religiozne sekte in je imela momente čudežnih povezav.

Po njegovem se naj bi z vzpostavitvijo Gibanja Svoboda vzpostavila religiozna struktura. Takšne stukture po njegovih besedah s časom pričnejo svoje člane, ki po njegovem niso dovolj čisti izločati. In ravno takšnemu ravnanju smo priča s strani Gibanja Svoboda in zato po besedah Trohe to kaže na neko sektično delovanje. Vsekakor gre za zanimivo stališče, če vemo kako prikladen je bil tudi Troha tej oblasti.

Vir: X