To je realnost slovenskega kmeta pod Golobovo vlado – za 17 tisoč evrov dobil 500 evrov pomoči od katere bo plačal še davek

Foto: Policija

Da ima trenutna oblast do delavskega človeka tako na področju gospodarstva kot kmetijstva in podeželja zelo mačehovski odnos, verjetno vidi marsikateri posameznik v Sloveniji. Njihova politika tako do obdavčitve delavskega človeka kot morebitne državne pomoči je namreč nasprotno diametralna s politiko Janeza Janše.

Medtem, ko je predhodna vlada v času krize pomoč namenila vsem pomoči potrebnim in ni izključevala delavskega razreda, vse kaže da gre politika Roberta Goloba v popolnoma drugo smer. Trenutni ukrepi, ki so bili sprejeti pod politiko Roberta Goloba namreč dajejo prednost pred pridnimi rokami delavk in delavcev v Sloveniji, prejemnikom socialnih transferjev in tujcem.

Vse kaže, da pred takšno politiko ni varen niti slovenski kmet. Informacije namreč kažejo, da naj bi denimo kmet, ki ga je prizadela letošnja suša, za reševanje le te porabil 17 tisoč evrov, bi bil upravičen do pomoči 500 evrov. Pri tem ne gre spregledati podatka, da bo od tega plačal še davek. “No, kmetje že spoznavajo radodarnost vlade Roberta Goloba če je zaradi suše za preživetje kmetije dodatno porabil 17.000€ , mu je država podarila nekaj nad 500€, na ta znesek pa bo plačal še dohodnino… od države je dobil 3,3% pomoči,” se je glasil zapis državljana Slovenije.

Na drugi strani kot kažejo trenutni ukrepi vlade, bodo prejemniki socialnih transferjev deležni takšne ali še večje pomoči?

Vir: Twitter