To so neodvisni raziskovalci javnega mnenja, ko Janja Božič Marolt izrazi zaskrbljenost nad padcem podpore Golobovi vladi!?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Če se je pred desetletji še samo šušljalo, da Slovenija dejansko nima agencij za merjenje javnega mnenja, ampak agencije za ustvarjanje javnega mnenja. Danes se to dejansko z vsako raziskavo, ki jo objavijo te agencije ta teorija izkazuje kot še kako resnična. Prišli smo namreč celo tako daleč, da direktorica ene od agencij kar javno prizna, da jo skrbi padec podpore določeni politični opciji.

V razvitih demokracijah je nepredstavljivo, da bi direktor ali direktorica agencije, ki bi merila javno mnenje izražala svoja stališča ali poglede na politično dogajanje. Žal se v Sloveniji to dogaja in nenazadnje mediji takšne ljudi vabijo tudi v studije, kjer naj bi analizirali politično klimo v državi. Ena glavnih akterk takšnih zgodb je Janja Božič Marolt, za katero so mediji že večkrat pokazali, kako bolj kot meritev javnega mnenja ustvarja le tega.

Portal 24.si je namreč poročal, da direktorico Mediane, Janjo Božič Marolt skrbi padanje podpore Golobovi vladi. Poleg tega je izrazila prepričanje, da je Golob obrnil hrbet nevladnim organizacijam, kar naj bi pomenilo padec podpore vladi. “Tega pa ne razumem prav dobro. Zakaj je Janja Božič Marolt #Mediana “zaskrbljena” zaradi padanje podpore Golobovi vladi? Saj ona je vendar samo neodvisna raziskovalka javnega mnenja, zakaj bi jo tako skrbelo za neko vlado …?!,” je do takšnih stališč kritičen novinar Bojan Požar.

Vir: X