Tomaž Štih: “Ko se mlada deklate v slovenskih NVO-jih borijo za pravice, ki so jih imele naše babice, se zastavlja vprašanja, če NVO-ji nimajo preveč denarja!”

Inštitut 8. marec. (Foto: Twitter /Inštitut 8. marec)

Da je življenje nekaterih nevladnikov pod Golobovo vlado nadvse bogato ni več nobena skrivnost. In v to kategorijo se prav gotovo uvrščajo tudi nekateri predstavniki Inštituta 8. marec. Ob tem pa opozarja Tomaž Štih, da njihovo udejstvovanje kaže na to, da imajo bistveno preveč denarja, saj se ukvarjajo z izmišljenimi problemi.

Trenutno imajo namreč v Inštitutu 8. marec glavno vlogo pri propagandi o varnem in dostopnem splavu. Gre za akcijo moj glas, moja izbira s katero se v omenjenem inštitutu zavzemajo za uzakonitev splava, hkrati pa so izredno nestrpni do vseh, ki tej mislenosti nasprotujejo. To so dejansko dokazali tudi pred zadnjim pohodom za življenje v Ljubljani.

Sedaj so aktivisti v akcijo vključili Mario Mayrhofer, ki navaja, da vsak odloča o svojem telesu in prihodnosti. Pa gre tukaj res za nekakšno novo dognanje? Tomaž Štih je prepričan, da ne in so takšne pravice imele že naše babice, mladi iz NVO pa po njegovem samo kažejo, da imajo preveč denarja. “Ko se mlada dekleta v nevladnih organizacijah “borijo za pravice”, ki so jih imele že njihove babice je čas za razmislek ali morda nevladne organizacije vendarle nimajo preveč denarja? Ta dekleta bi lahko počela tudi kaj produktivnega, namesto ukvarjanja z izmišljenimi problemi,” Pojasnjuje Tomaž Štih.

Vir: X