Tomaž Štih: “Ni prav, da se Inštitut 8. marec poziva k stališču o množičnih posilstvih in razpadu pravnega reda, saj so polno zaposleni s podporo Hamasu”

Foto: Demokracija

Slovenija je že več let priča zelo selektivnim stališčem nevladnih organizacij do določenih tem. S prihodom na oblast Roberta Goloba, se je ta zadeva še poglobila, hkrati pa se je mentaliteta prenesla tudi na nekatere predstavnike oblasti. V to kategorijo nevladnih organizacij s selektivnimi stališči se prav gotovo uvršča tudi Inštitut 8. marec, ki ga vodi Nika Kovač.

Da je temu tako nenazadnje kaže, kako dejansko so predstavniki omenjenega inštituta nemudoma na nogah, ko se nasilje ali napad naredi na kakšnega njihovega člana ali privrženca ter posameznika, ki so mu blizu njihova stališča. Na drugi strani pa do drugače mislečih oziroma ljudi, ki se ravno ne strinjajo z njimi tećko zavzamejo konkretna stališča in dejansko opozorijo na zlorabe. Podobna zgodba se nam kot kaže sedaj dogaja tudi v primeru povečanega števila posliltev, ki se dogajajo v Sloveniji. S strani omenjenega inštituta namreč ni nobenega resnega in odkritega odziva.

Do takšnega delovanja v družbi je kritičen tudi Tomaž Štih, ki je zapisal: “Ni prav, da se 8. marec poziva k stališču o množičnih posilstvih in razpadu pravnega reda, ki smo jim (zaradi migracij!) priča v Sloveniji. 8. marec je samo en in trenutno so polno zaposleni s podporo Hamasu; zato se objektivno ne morejo ukvarjati z drugorazrednimi temami. : nenazadnje je treba upoštevati vse realnosti, tudi to, da je Iran zelo dober plačnik, skupinsko posiljene ženske pa so za 8. marec samo strošek.”

Vir: X