Tomaž Štih: “Trenutni režim si preko kolaboratorjev lahko privošči indirektno preganjanje kritičnih medijev, neubogljive opozicije in neodvisnih disidentov”

Foto: X Tomaž Štih

Pred dnevi je Nova24TV poročala, da dejansko lastnoročno predsednik vlade skrbi, da določeni posamezniki iz “Janševih krajev” ne morejo do zaposlitve. Vendar pa to niso edini vzgibi Goloba, ampak so tudi, da se preganja vse drugače misleče. In to počne ravno tisti Robert Golob, ki je pred volitvami vpil kako imamo pod desno vlado fašizem.

Na udaru trenutne oblasti so tako vsi drugače misleči, ki pa jih Golob s pomočjo državnih aparatov na takšen ali drugačen način preganja. Kot poudarja Tomaž štih smo namreč pod Golobom priča politizaciji policije, podržavljenju civilne družbe, zavzetju medijev ter nenazadnje ustavnim spremembam sodstva.

Tako je Tomaž Štih objavil shemo povezav politike s poprej navedenimi akterji. Poleg tega pa je še zapisal: “Če vas zanima, kako gredo skupaj politizacija policije, podržavljenje civilne družbe, zavzetje medijev in ustavne spremembe o sodstvu in gradnja avtokratskega režima – PIC preko policije s popolnoma političnimi obtožbami preganja opozicijo, mediji pa to artiljerijsko podpirajo.”

To pa še ni vse, poleg tega je Tomaž Štih še podal obrazložitev takšnega ravnanja: “Režim si preko teh kolaboratorjev lahko privošči indirektno preganjati kritične medije, neubogljivo opozicijo in neodvisne disidente ter tako prikrivati svojo totalitarno socialistično naravo.”

Vir: X