V oddaji Odkrito Zvjezdan Radonjić in Franc Kangler: Globoka država popolnoma obvladuje sodstvo in si lahko privošči karkoli se ji zahoče!

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler in bivši sodnik Zvjezdan Radonjić v oddaji Odkrito na RTV Slovenija. (foto: Posnetek zaslona)

Na RTV Slovenija je v oddaji Odkrito voditelj Igor Pirkovič tokrat gostil nekdanjega sodnika Zvjezdana Radonjića in bivšega župana Maribora Franca Kanglerja. Pirkovič je na začetku povedal: “Danes gostim dva, ki sta kolesje pravosodja tako ali drugače občutila na svoji roki.”

Novinar je v oddaji Radonjiču najprej povedal:  “Pred sabo imam odločbo – oceno sodniške službe, na predlog višjega sodnika Marjana Pogačnika, kjer so ocenili, da Zvjezdan Radonjić ne ustreza sodniški službi.” Radonjić: “Takšni sodniški službi kot jo imajo oni v mislih gotovo ne ustrezam in tudi nikoli nisem. Pravzaprav me čudi, da se je to zgodilo šele po 23 letih.” Ob tem je Pirkovič spomnil, da je šlo za oceno dela Radonjića v obdobju zadnjih let.

Nekdanji sodnik Zvjezdan Radonjić je v oddaji Odkrito na RTV Slovenija povedal: “Sodstvo vodi globoka država. Po mojih informacijah gre za dva regionalna lobija, ki vodita državo. Ne samo sodstvo, ampak tudi politiko in večinoma vse ostalo. Oni delegirajo vrhovne sodnike, predsednike vrhovnih sodišč. Tudi na nižje stopnje prihajajo zgolj moralno in politično profilirani kadri.”

V oddaji je Pirkovič gostil tudi Kanglerja in pri tem poudaril, da so postopki proti njemu trajali leta, a da je iz vseh izšel kot zmagovalec. Zmagal je Kangler skupno v kar 24 primerih. Povedal je: “Ker sem delal pošteno, v interesu občine, države, in ker sem bil leta 1991 pripravljen umreti za to državo, sem pričakoval, da bom nekoč ugledal resnico in pravico. Rane so se zacelile, res je bile so krvave, brazgotine pa so še danes ostale.”

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Demokracija