Vid Mlakar: “OECD predlaga SLO izvedbo strukturnih reform. Vse super, ampak pri tej vladi je to tako, kot “gluhemu dobro jutro””

Vlada Roberta Goloba. (Foto: Twitter / Tanja Fajon)

Rezultati Slovenije pod Robertom Golobom so z vsako analizo in poročilom slabši in slabši. Sicer po eni strani ni to nič nenavadnega, če predsednik vlade opravlja to funkcijo v prostem času, ko ni dogodkov, ki bi izpolnjevali njegove sanje. Žal pa posledice tega nonšalantnega obnašanja nosijo državljanke in državljani, katerih življenjski standart pada iz dneva v dan.

https://x.com/VidMlakar/status/1808886757779206205

Zadnja zaušnica Golobu in njegovi vladi je prišla s strani OECD-ja, ki je Slovenijo na lestvici konkurenčnosti potisnil še za 4 mesta nižje, kar pomeni, da smo v zadnji tretjini držav. Omenjena organizacija je za razliko od mnogih spoznala, da časovnice in naslavljanje reform niso dovolj, da bi se le te izpeljale. Zaradi tega vlado Roberta Goloba poziva, da nemudoma pristopi k reševanju zdravstva, pokojnin ter tudi plač v javnem sektorju. Da je stanje res alarmantno dokazuje tudi izjava Marka Bandellija, ki je ob tem zapisal: “Skratka OECD je rekla: @vladaRS nehajte obljubljat in farbat narod, začnite delat. To je bistvo.”

Kljub vsem pozivom pa kot kaže upanja po izboljšanju ni, saj se vlada Roberta Goloba ne ozira na takšna poročila in predsednik raje živi otroške sanje. “OECD predlaga SLO izvedbo strukturnih reform. Vse super, ampak pri tej vladi je to tako, kot “gluhemu dobro jutro”. Ta vlada na področju reform ni naredila nič in ne bo naredila nič. Je pa s svojimi ukrepi naredila ogromno škode gospodarstvu. Dokaz zato je ponoven padec,” je prepričan Vid Mlakar. To pa pove več kot dovolj o delovanju Golobove vlade, katerega posledice nosijo Slovenke in Slovenci.

https://x.com/BandelliMarko/status/1808901576892760313

Vir: X