(Video) Branko Grims Urški Klakočar Zupančič pojasnjuje glede njenih očitkov o strpnosti: “Ne dovolim si, da me tisti, ki ste stali za plakati smrt poučujete o strpnosti!”

Foto: Twitter (Davorin Kopše)

Ob razpravi o razpisu referenduma o družinskem zakonu je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič ponovno poskušala s podtikanjem predvsem poslancu SDS mag. Branku Grimsu očitati nestrpnost. Poslanec je Klakočar Zupančičevi pojasnil, da so “njihovi” ljudje stali za plakati z napisi smrt in se pred stavbo Državnega zbora drli smrt, danes pa vse poučujejo o strpnosti.

Klakočar Zupančičeva je mag. Grimsu očitala, da ga ni bilo v dvorani, ko so bili otroci v Državnem zboru in so spregovorili o svojih težavah. Poslanec SDS je predsednici državnega zbora pojasnil, da njen nastop kaže samo to, da se želi izogniti pogovoru o pravici otrok, kar je pokazala tudi z “napadom” nanj.

V nadaljevanju ji je pojasnil, da je državni zbor sprejel tudi z njegovim glasom, da so bili otroci deležni brezplačnih obrokov, pa je koalicija takšen zakon razveljavila. Danes vlagajo isti zakon in govorijo kako so kršene otrokom pravice. “In predvsem ne dovolim, ne dovolim pa si, da mi tisti, ki ste stali za plakati smrt, tulili tamle zunaj smrt, ubijte ga, danes poučujete o strpnosti in da smo komur koli kaj slabega storili”, je mag. Grims pojasnil Klakočar Zupančičevi.

Seveda so takšna dejstva močno razbesnela koalicijo, katere poslanci na čelu s predsednico državnega zbora so pričeli govoriti kar čez poslanca SDS. Tudi s tem so pokazali kako strpni so do drugače mislečih.

Vir: Twitter