(Video) Dr. Vinko Gorenak na soočenju “sezul” Mateja T. Vatovca glede nevladnih organizacij

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Edvard Kadič)

Na včerajšnjem soočenju na RTV Slovenija so svoja stališča predstavili dr. Vinko Gorenak – SDS, dr. Ernest Petrič – Povežimo Slovenijo, Mark Boris Andrijanič – NSi, Matej T. Vatovec – Levica, Urška Klakočar Zupančič – Gibanje Svoboda, Ivan Gale – Naša prihodnost in Dobra država. Sogovorniki so spregovorili o vladavini prava, nevladnih organizacijah in medijih.

Dr. Gorenak je na soočenju izpostavil, da je videz nepristranskosti v sodstvu izredno pomemben. In če vidim nekega sodnika, ki gre popoldne na piknik stranke SD, zelo težko zaupam takemu sodniku, da mi bo jutri na sodišču pošteno sodil,” je poudaril dr. Gorenak. V nadaljevanju je dr. Gorenak izpostavil, da veliko sodnikov dela zelo dobro, vendar smo priča posameznim primerom, “ki vržejo slabo luč na pravosodje. Na eni strani so g. Vaskrsiću zarubili hišo zaradi 200 evrov dolga, na drugi strani pa so Zoranu Jankoviću odpisali 30 mio €.”

V nadaljevanju je dr. Gorenak predstavil tudi pogled stranke na nevladne organizacije. Naša vlada je naklonjena mnogim nevladnim organizacijam in jim je tudi namenila veliko finančnih sredstev, denimo, gasilcem. Imamo pa nevladne organizacije na Metelkovi, ki izvajajo politični aktivizem za levo politično opcijo,” je na soočenju izpostavil dr. Gorenak.

Z njegovimi navedbami se seveda ni strinjal Matej T. Vatovec – Levica, ki vztrajno zagovarja delovanje in aktivnosti določenih nevladnih organizacij, kljub temu, da je njihov namen izključno politični aktivizem. Dr. Gorenak je na soočenju v nadaljevanju Vatovca postavil pred dejstvo in zahteval, da mu odgovori, katera dva pomembna projekta za Slovenijo so izpeljale nevladne organizacije prijavljene na Metelkovi 6. Predstavnik SDS in javnost so ostali brez odgovora, ker seveda Vatovec ni mogel povedati nobenega pomembnega projekta NVO-jev registriranih na tem naslovu. Lahko je samo naredil gesto, ki pove več kot tisoč besed.

Vir: Twitter