(Video) Edvard Kadič: “Ta gospod sedi v DZ in kroji našo usodo…še dolgo ne bo bolje”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Edvard Kadič)

Po mnenju političnega analitika Edvarda Kadiča v Sloveniji težko pričakujemo, da bo kmalu bolje, saj v državnem zboru sedijo ljudje, ki imajo zelo čudno razmišljanje. Zadeva se nanaša na izjavo Mateja T. Vatovca iz Levice, ki je mnenja, da javne in državne službe ne morejo delovati po principu gospodarstva.

Kot kaže izsek iz četrtkove oddaje Tarča je Matej T. Vatovec prepričan, da bi moralo gospodarstvo ustvariti čim več delovnih mest z dodano vrednostjo. V isti sapi je zatrdil, da javni sektor in javna uprava niso gospodarstvo, prav tako ne šole in bolnišnice, zato po njegovem ne morejo delovati na enak način razmišljanja.

Kot izhaja iz odgovora Mateja T. Vatovca je namreč trenutna oblast v veliki večini zadovoljna z delovanjem javnega sektorja in javne uprave, zato verjetno na tem področju ni moč pričakovati kakšnih sprememb. Zakaj je temu tako ni pojasnil. Morda zaradi dobro plačanih služb, kjer je prevzem odgovornosti zelo relativen? vemo, da v gospodarstvu takšna miselnost ne more preživeti.

Vir: Twitter