(Video) Franc Rosec: “Poslanec koalicije pozabil povedati, da se je energetski zakon že na začetku prismodil”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Poslanska skupina SDS)

Poslanci so v ted dneh obravnavali spremembo energetskega zakona, ki je dvignil veliko prahu, ob tem je pa državna sekretarka pred tem državljane, ki danes gradijo označila za bogataše. Vlada je namreč prišla na idejo, da bi prepovedala uporabo lesne biomase in zemljskega plina pri ogrevanju stanovanjskih objektov. Da gre za popolni nesmisel že od začetka opozarjajo v opoziciji.

Kot je oudaril poslanec SDS Franc Rosec je vlada prišla s predlogom, ki v drugi polovici leta prepoveduje projektiranje stvab, ki bi uporabljala lesno biomaso in utekočinje ali zemeljski plin za ogrevanje. Danes smo po besedah poslanca SDS priča stanju, ko namesto spodbujanja uporabnikov k čim boljši izbiri ogrevanja, te omejuje pri njihovi odločitvi.

Tukaj ne gre samo za novogradnje, ampak vse objekte za katere bo pri obnovi potrebno pridobiti novo gradbeno dovoljenje, še poudarja Franc Rosec. “Poslanec koalicije je izjavil, da energetski zakon ni do konca skuhan, ne spečen, bo pa čez kakšnih par mesecev. Žal pa ni povedal, da se je zakon že na začetku prismodil,” je ob sprejemanju zakona poudaril Franc Rosec.

Vir: X