(Video) Franci Matoz: “Zastopanje predsednika vlade Janeza Janše je poseben izziv, ker so vsi postopki proti njemu politično motivirani.”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Davorin Kopše)

Ni vsakdo predsednik vlade in ni vsakdo predsednik največje stranke v Sloveniji. Iz tega razloga si to jemljem kot poseben izziv in ker vem, da so vsi postopki proti Janezu Janši politično motivirani”, je v včerajšnji oddaji Osebno na Planet TV povedal Franci Matoz.

Franci Matoz namreč v zadnjih letih v vseh sodnih postopkih zastopa predsednika vlade Janeza Janšo. kot je v pogovoru z voditeljico povedal, mu obramba Janše v sodnih postopkih predstavlja poseben izziv in dveh razlogov. Prvi je ta, da ni vsaka oseba predsednik vlade in hkrati predsednik največje politične stranke v Sloveniji. Drugi in še bolj pomemben razlog pa je, da so po njegovih besedah vsi postopki proti Janezu Janši politično motivirani in zato tudi niso enostavni.

Matoz je še povedal, da v primeru postopkov proti Janši nikoli ne gre za klasične primere, ravno iz razlogov, ki smo jih omenili pred tem. Zaradi svojega zastopanja Janeza Janše je Matoz povedal, da ima tudi on nasprotnike, ki želijo primere narediti še zapletenejše. V pogovoru je še povedal, da bi bili ljudje presenečeni, če bi realno poznali situacijo, a jo žal ne poznajo.

Poudaril je še, da gre v primeru Janše za načrtovane postopke, ki so načrtno inscenirani, ki so pripravljeni, pri tem pa so časovno usklajeni in medijsko usklajeni za diskretizacijo. Takšen primer je tudi, ko je moral Janez Janša nezakonito v zapor in po mnenju Matoza se to v razvitih državah ne bi moglo zgoditi. Prav tako je prepričan, da sodniki, ki so mu sodili v tem primeru ne bi smeli več opravljati svoje funkcije.

Vir: Twitter