(Video) Kaže, da bodo morali avtocesto na Koroško zgraditi sami Korošci, zato vabijo 2. marca na protest proti Golobovi vladi

Tretja razvojna os. (Foto: Zajem zaslona DARS)

“Mladi moremo bit proaktivni v svojem lokalnem okolju, ker če ne bomo, bo denar za razvoja ostajal v Ljubljani.” S temi besedami je član Slovenske demokratske mladine Luka Simonič pospremil vabilo SDM na četrtkov protest, na katerem bodo Korošci opozorili na nedopustnost zamika izgradnje tretje razvojne osi na Koroško.

V preteklem tednu je namreč vlada oziroma DARS razkril, da se bo izgradnja 3. razvojne osi Sever zamaknila. Tako mladi na Koroškem kot v SDS s tem vidijo degradacijo Koroške, ki že sedaj zaradi slabih cestnih povezav nikakor ne nudi perspektive mladim in podjetjem.

V vabilu na protestni shod so v SDM opozorili, da vlada Roberta Goloba Korošci od vlade zahtevajo nadaljevanje postopkov za izgradnjo 3. razvojne osi in da si to zaslužijo prebivalci Koroške. Na protestu 2. marca bodo tako Korošci opozorili, da je tudi Koroška del Slovenije in je skrajno nedopustno, da vlada podaljšuje časovnico izgradnje 3. razvojne osi Sever.

Vir: Twitter