(Video) Razlog zakaj morajo upokojenci 1. marca na shod v Ljubljano – Robert Golob z norčevanjem in posmehom nad uskladitve pokojnin

Robert Golob in odnos do upokojencev. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Alvis)

Kljub temu, da so po poročanju nekaterih medijev organizatorji protesta upokojencev 1. marca v Ljubljani deležni različnih pritiskov, se vladi v sredo obeta eden največjih protestov v zgodovini Slovenije. Kot poudarja predsednik ZDUS-a Franc Sušnik je upokojencev več kot 600 tisoč, zato smo lahko prepričani, da je izredno veliko tistih, ki so s svojo pokojnino nezadovoljni in jim ne nudi dostojnega življenja.

V iniciativi 1. oktober tako za sredo napovedujejo množični shod na katerem bodo ponovno opozorili na prezir upokojencev s strani trenutne vlade. Kakšen odnos ima predsednik vlade nenazadnje do upokojencev kaže tudi njegov nastop v državnem zboru, kjer se je dobesedno norčeval iz višine uskladitve pokojnin.

Premier je v državne zboru želel poslance prepričati kako si prizadeva za upokojence, saj bodo ti dobili februarja redno uskladitev pokojnin. Gre za uskladitev po zakonu, zato je to nujno “opravilo” vlade. V nadaljevanje se je norčeval iz odstotka uskladitve, ki ga bodo upokojenci prejeli. “Februarja bodo upokojenci dobili redno uskladitev, ki sicer velja s 1. januarjem, v višini 5,2 odstotka. Mogoče bo res 5,3, še toliko boljše ali bo 5,3? Mogoče? No jaz bom rekel 5,2, da ne bom obljubljal nekaj kar se potem ne bo zgodilo,” s to retoriko je Golob pokazal koliko so mu pomembni upokojenci.

Vir: Twitter