(Video) Sarkić kot neotesanec po dvorani vpil “Hanči”

Foto: Zajem zaslona X

Minuli konec tedna je stranka SD volila novo vodstvo, po tem, ko je stranko Dominika Svarc Pipan z afero Litijska popeljala na rob propada. Po več tedenskem izmikanju odstopa je namreč stranka SD v začetku leta doživela popolno nezaupanje ter poplen padec podpore. Takratna predsednica Tanja Fajon je takrat napovedala umik z mesta predsednice stranke.

V soboto so tako delegati stranke izbirali novo vodstvo. Kaj kmalu po napovedi kongresa, so se za kandidaturo odločili trije kandidati: Jani prednik, Milan Brglez in Tadej Beočanin. V zadnjem hipu je kandidaturo vložil minister za gospodarstvo Matjaž Han in ta se mu je kot kaže obrestovala, saj je v drugem krogu glasovanja premagal Milana Brgleza.

Kamere so najbolj zanimivo dogajanje zabeležile ob razglasitvi rezultatov in sicer zelo kisel obraz Tanje Fajon, ko je bil razglašen novi predsednik stranke. Novi predsednik stranke je lep čas tudi ignoriral ponujeno roko protikandidata Milana Brgleza. Za največjo “sramoto” je na koncu poskrbel Denis Sarkić, ki je kot neotesanec pritekel do Matjaža Hana, ga objel in zavpil “To Hanči”. Skrajno neprimerna in sramotna poteza Sarkića.

Vir: e-maribor