(Video) Slovenci, če želite poceni kupovati hrano in pijačo pojdite v Italijo, kjer še ne vedo kako izgleda svoboda

Nakup živil. (Foto: Pixabay.com)

Že ob napovedi premierja Roberta Goloba, da bo se bo vlada proti visokim cenam živil borila s sporočanjem cen osnovnih živil, so mnogi vedeli, da gre za bizarno napoved. Hkrati se je že takrat pokazalo, da si dejansko vlada Roberta Goloba bolj malo želi boja z visoko inflacijo in dvigi cen živil. Kako se dejansko vlada v Sloveniji bori z visokimi cenami živil, je v oddaji Arena pokazal novinar Igor Pirkovič.

V oddaji je namreč prikazal le nekaj primerjav cen osnovnih živil v Sloveniji, kjer naj bi vladala svoboda in v Italiji, kjer po mnenju vlade Roberta Goloba vlada diktatura. Ker so cene v Italiji bistveno nižje kot pri nas tako kot vse kaše zahodni sosedje še niso spoznali kaj pomeni svoboda, zato živijo ceneje.

Novinar tako pove, da so primerjave Radia Capris pokazale naslednje razmerje cen med trgovino v Kopru in Miljah v Italiji: Pivo Union (SLO 1,19€, IT 0,89€), Jagodni sok Fructal (SLO 2,79€, IT 1,78€), Kajmak Zelene doline (SLO 2,99€, IT 2,10), Kraški salamin Kras (SLO 6,59€, IT 3,60€), Fruc (SLO 1,49€, IT 1,80€). Po vseh navedenih razlikah v cenah se resno zastavlja vprašanje ali strategija boja proti visokim cenam Golobove vlade deluje?

Vir: Twitter