(Video) Strpna komunikacija po merilih Inštituta 8. marec? Direktorja RTV Slovenija Uroša Urbanijo uprizorili kot pujsa oziroma svinjo!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

“Ne vem, kam bomo prišli, če se bomo zmerjali s prašiči ali svinjami,” je zapisal Uroš Urbanija. Medtem, ko Gibanje Svoboda z Robertom Golobom katerega podporniki so tudi v Inštitutu 8. marec, govori o strpni komunikaciji, ta isti inštitut direktorja RTV Slovenija prikazuje kot prašiča oziroma svinjo.

V Inštitutu 8. marec, ki so jih polna usta potrebe po strpni komunikaciji, so namreč odlomek risanke Pipi in Melkijad, preimenovali v Pipi in Urbanija. S tem so dejansko direktorja RTV Slovenija Uroša Urbanijo prikazali kot prašiča oziroma svinjo.

Iz tega razloga je Uroš Urbanija Inštitutu 8. marec zastavil vprašanje ali so zmožni dostojne komunikacije? “Zakaj spodbujate, da vse preraste v nasilje, ker eni pač za vas niso ljudje … Pa mimogrede, kraja avtorskih pravic je tudi kaznivo dejanje,” je še zapisal Uroš Urbanija. Hkrati pa se v istem inštitutu sprašujejo kako je lahko prišlo do domnevnega napada na Niko Kovač in zato krivijo desnico. Mar sami ne spodbujajo nasilja?

V inštitutu zadevo opravičujejo s tem, da naj bi bila to prispodoba glede domnevnega odnosa Urbanije do voditelja Saša Krajnca. Ali cilji opravičujejo dejanja?

Vir: Twitter